Electrocauterizare veruci (negi) în București, sector 3

Dacă suferiți de veruci care nu cedează la tratament și doriți un consult cu un medic dermatolog sau servicii de electrocauterizare pentru veruci puteți apela la serviciile doamnei Dr. Predoșanu Marilena.

 

Verucile sunt infecții ale pielii cauzate de virusul papiloma uman (HPV).

În timp ce multe veruci se rezolvă de la sine sau cu un tratament minim, unele persoane se confruntă cu veruci persistente și rezistente, care sunt dificil de eliminat.

 

Care sunt cauzele apariției verucilor?

Verucile se răspândesc prin contact direct de la o persoană la alta sau prin intermediul suprafețelor pe care s-au depus celule ale pielii infectate cu virusul HPV, de exemplu, într-un vestiar sau într-un duș. Negii se pot răspândi, de asemenea, de pe o parte a corpului pe alta prin atingere urmată de transferul virusului HPV.

Pacientul imunodeprimat (în special cu HIV sau pacientul cu transplant de rinichi) are un risc mai mare de a dezvolta leziuni generalizate greu de tratat.

Cel mai adesea apar în zonele supuse traumatismelor (de exemplu, degete, coate, genunchi, față), dar se pot răspândi în altă parte. Variantele cu o formă neobișnuită (de exemplu, pediculată sau asemănătoare conopidei) sunt cel mai probabil să apară pe cap și gât, în special pe scalp și barbă.

 

Care sunt diferitele tipuri de negi (veruci)?

Cuvântul „negi” este folosit pentru a descrie multe tipuri diferite de leziuni ale pielii.

Această discuție se limitează la verucile cauzate de virusul papiloma uman (HPV), care sunt cunoscute și sub denumirea de veruci virale.

 

Iată diferitele tipuri de veruci virale:

  • Veruci obișnuite. În jurul unghiilor, pe partea dorsală a degetelor de la mâini și pe degetele de la picioare se găsesc papule verucoase.
  • Negi periunghiali. Acestea sunt veruci obișnuite care apar în jurul unghiilor. În unele cazuri, verucile pot deteriora modul în care crește unghia. Aspectul este ca o piele îngroșată, crăpată, asemănătoare unei conopide în jurul unghiei. De obicei sunt asimptomatici, dar fisurile provoacă durere pe măsură ce negii cresc în dimensiune. Pacientul pierde frecvent cuticula și este predispus la paronichie.

De aceea tratamentul trebuie început precoce. Aceste veruci sunt mai frecvente la pacienții care își mușcă unghiile sau a căror ocupație implică mâinile umede cronic, cum ar fi lucrătorii de la spălat vase și barmanii.

  • Veruci plantare. Verucile plantare sunt veruci care se dezvoltă pe tălpile picioarelor. Verucile pot crește spre interior și pot provoca îngroșarea pielii, ceea ce duce la durere la mers. Verucile se pot răspândi și la suprafață și se pot înmulți, provocând un model de mozaic. Se deosebesc de bătături și calusuri prin tendința lor de a sângera în mod punctiform atunci când suprafața lor este curățată.
  • Veruci palmare. Negii palmari sunt veruci care se dezvoltă pe mâini. Ele pot apărea oriunde pe palme, inclusiv pe degete și pulpe.
  • Veruci plane. Verucile plane sunt veruci cu suprafață plată care apar pe față, dosul mâinilor sau pe tibie. Pe față, este mai probabil să se răspândească prin bărbierit.
  • Negi filiformi. Constau în proiecții lungi și subțiri ale pielii, ceea ce le conferă un aspect diferit. Ele sunt observate de obicei pe pleoape, față, gât sau buze. De obicei sunt asimptomatici.
  • Verucile în mozaic sunt plăci formate prin confluența mai multor veruci plantare mici plasate foarte aproape unul de altul. Ca și alte veruci plantare, sunt dureroase.

 

Cum stabilim diagnosticul de verucă cutanată?

Un semn cardinal al verucilor este absența pliurilor cutanate pe suprafața lor și prezența unor puncte negre mici (capilare trombozate) sau hemoragie la bărbierit.

 

Care sunt tratamentele pentru verucile virale?

Alegerea metodei depinde de localizarea și extinderea leziunii.

Opțiunile convenționale oferite în majoritatea cabinetelor dermatologice includ:

  • Expectativă terapeutică până se vindecă de la sine.
  • Tratamente la domiciliu cu diverse substanțe pe bază de acid pentru a descompune țesutul infectat cu virus.
  • Crioterapia – se folosește azot lichid pentru a îngheța leziunile. Ratele de succes pot fi de până la 10% pentru negii de pe picioare și 50% pentru negii de pe palme. Tratamentul este, de asemenea, destul de dureros.
  • Electrocauterizarea – distrugerea leziunilor prin ardere cu ajutorul unui electrocauter. Procedura se realizează sub anestezie locală.

 

Verucile rezistente

Negii rezistenți, cunoscuți și sub denumirea de veruci recalcitrante, sunt veruci care nu răspund la metodele tradiționale de tratament, cum ar fi remediile fără prescripție medicală, crioterapia (congelarea) sau medicamentele topice. Acești negi pot fi o sursă de frustrare și jenă pentru pacienți, deoarece tind să persiste luni sau chiar ani, ducând la disconfort și la scăderea calității vieții.

 

Ce să faceți în continuare

Dacă vă confruntați cu veruci, atunci vă rugăm să rezervați o consultație în cadrul cabinetului nostru de dermatologie, pentru evaluarea leziunilor. În cadrul consultației vă vom oferi un plan de tratament iar tratamentele pot fi programate de comun acord cu dvs.

 

Care sunt costurile pentru electrocauterizare veruci/negi?

Prețul per ședință se bazează pe numărul de leziuni și pe complexitate.

Prețul variază în funcție de dimensiunea și complexitatea verucilor și poate fi confirmat numai după ce ați fost evaluat în cadrul consultației.

Tarifele pentru îndepărtarea verucilor pot fi găsite aici în Lista de prețuri pentru electrocauterizare veruci.

 

Alte leziuni ale pielii

Oferim, de asemenea, electrocauterizare a keratozelor seboreice, a papiloamelor cutanate, a angioamelor și siringoamelor.