Electrocauterizare papiloame cutanate în București, sector 3

Papiloamele sunt o problemă frecventă pe care o are aproape jumătate din populație. Papiloamele cutanate pot fi îndepărtate în siguranță și eficient în cadrul cabinetului dermatologic Dr. Marilena Predoșanu din București, Sector 3.

Îndepărtarea papiloamelor cutanate este o procedură simplă care poate fi efectuată pe față sau pe alte părți ale corpului fără anestezie generală.

Unde apar papiloamele cutanate?

Papiloamele cutanate sunt excrescențe cărnoase de piele care pot fi întâlnite oriunde pe corp. Îndepărtarea papiloamelor cutanate este solicitată cel mai frecvent atunci când ele sunt localizate în următoarele zone de pe corp:

  • pleoape
  • față
  • gât
  • sub brațe
  • sub sâni
  • pe trunchi
  • în zona inghinală, pe organele genitale
  • pe coapse
  • pe brațe și picioare

Ce este un papilom cutanat?

Un papilom cutanat este o mică umflătură sau o protuberanță la nivelul pielii cu aspect pediculat. Un papilom cutanat poate fi mic, de 1-2 mm lungime, până la peste 3 sau 4 cm lungime.

Denumirea medicală pentru papilomul cutanat este acrocordon sau polip fibro-epitelial.

Papiloamele cutanate pot fi de culoarea pielii, deși uneori pot fi roz sau închise la culoare. De obicei, suprafața lor este netedă. Uneori au un aspect puțin flasc și încrețit.

Unele persoane pot avea doar unul sau două papiloame cutanate, în timp ce altele sunt predispuse să dezvolte zeci sau chiar sute.

Papiloamele cutanate sunt canceroase?

Nu, papiloamele cutanate sunt complet benigne.

Cine efectuează îndepărtarea papiloamelor cutanate?

Îndepărtarea papiloamelor cutanate este de obicei efectuată de către un medic dermatolog.

Când ar trebui îndepărtate papiloamele cutanate?

Există multe motive pentru care ați putea dori să îndepărtați un papilom cutanat. Unele motive frecvente pentru care oamenii aleg să își îndepărteze papiloamelor cutanate sunt:

  • Nu le place cum arată papiloamele cutanate.
  • Papiloamele cutanate au crescut și au devenit foarte evidente și proeminente.
  • Unele persoane sunt predispuse să dezvolte multe papiloame cutanate și doresc să le țină sub control.
  • Papiloamele cutanate se prind de bijuterii sau de haine.
  • Papiloamele cutanate provoacă durere și iritații.

Poate să dispară de la sine un papilom cutanat?

Odată ce s-a dezvoltat un papilom cutanat, acesta nu va dispărea de la sine.

Uneori papiloamele cutanate pot arăta ca și:

  • Comedoane – acestea sunt albe, nu au un crater central sau telangiectazii și apar ca parte a acneei. Tratamentul comedoanelor se face electrochirurgical.
  • Alunițe – Alunițele mature sau nevii intradermici pot fi confundate cu papiloamele cutanate.
  • Verucile (negii) și keratoza seboreică. Negii sunt de obicei aspri și au o suprafață neregulată. În cadrul cabinetului nostru oferim și îndepărtarea verucilor și electrocauterizare keratoză seboreică.

Ce se întâmplă în timpul îndepărtării papiloamelor cutanate?

Două metode sunt utilizate pentru îndepărtarea papiloamelor cutanate.

  • Excizia prin tăiere. Papilomul cutanat este tăiat folosind o foarfecă sterilă. Rana este apoi cauterizată.
  • Electrocauterizare. Papilomul cutanat este ars în mod focalizat cu ajutorul electrochirurgiei, cu un vârf foarte fin.

Se utilizează o injecție cu anestezic local. Aceasta nu este necesară în cazul în care papilomul cutanat este foarte mic. Uneori se poate folosi anestezie locală cu cremă pentru evitarea înțepăturii.

Rezultă o rană foarte superficială. Aceasta este acoperită cu vaselină, după care se formează cruste și se vindecă în câteva zile, de obicei între 5 și 7 zile. Nu este necesar un pansament, cu excepția cazului în care este vorba de o zonă predispusă la frecare sau iritații, caz în care se utilizează un pansament pentru a proteja pielea până la vindecare.

Papiloamele cutanate nu reapar odată ce au fost tratate. O mică modificare a texturii și a culorii pielii poate fi observată la o examinare de aproape a locului de unde a fost îndepărtat papilomul cutanat.

Cum se vindecă pielea după îndepărtarea papilomului cutanat?

În zona tratată va apărea o mică crustă care va dispărea după 5 zile. Vi se va recomanda să aplicați vaselină de patru ori pe zi. Leziunile mici se vindecă de obicei fără urmă. Leziunile mai mari se pot vindeca cu o cicatrice ușoară, care poate fi ușor mai palidă. Deși pot fi îndepărtate papiloame cutanate de orice dimensiune, este recomandabil să tratați papiloamele cutanate atunci când leziunile sunt mici, deoarece vindecarea este mai simplă și mai rapidă.

În ce constau îngrijirile ulterioare și care este perioada de recuperare după îndepărtarea semnelor cutanate?

Vă rugăm să evitați efectuarea de exerciții fizice intense sau orice lucru obositor pentru restul zilei. Zonele care au fost tratate trebuie să fie menținute curate și uscate. Le puteți curăța o dată sau de două ori pe zi cu apă și un tampon de vată. De obicei, oamenii se pot întoarce imediat la o muncă de birou. Rănile din zonele care sunt predispuse la frecare sau iritații sunt acoperite cu un plasture rezistent la apă.

Care sunt riscurile unei proceduri de îndepărtare a papiloamelor cutanate?

Aceasta este, în general, o procedură foarte sigură, cu un nivel ridicat de satisfacție. Leziunile mai mari pot lăsa o cicatrice ușoară sau o ușoară subdenivelare la nivelul pielii.

Câte papiloame cutanate pot fi tratate într-o singură ședință?

Pot fi tratate mai multe papiloame cutanate într-o singură ședință, de obicei până la 7-10.

Cum pot rezerva o ședință de îndepărtare a papilomului cutanat?

Dacă sunteți interesat de îndepărtarea papilomului cutanat, veți fi invitat la o consultație specializată în chirurgia pielii. Vă veți întâlni cu medicul dermatolog din cadrul cabinetului nostru, care va evalua leziunea/leziunile în cauză și va discuta cu dumneavoastră opțiunile de tratament.

Medicul va discuta, de asemenea, despre riscurile și beneficiile diferitelor opțiuni de tratament, inclusiv despre perioada de inactivitate la care trebuie să vă așteptați, împreună cu rezultatele cosmetice.

Ocazional, papiloamele cutanate pot semăna cu cancerele cutanate, cum ar fi melanomul și carcinomul bazocelular. În cazul în care medicul dumneavoastră este îngrijorat cu privire la aspectul papilomului cutanat sau există preocupări cu privire la istoricul dumneavoastră, veți fi sfătuit cu privire la cel mai bun mod de tratare a leziunii – de exemplu, vi se poate recomanda să efectuați o analiză histologică (această analiză se va taxa suplimentar).

Care sunt costurile pentru îndepărtarea papiloamelor cutanate?

Prețul per ședință se bazează pe numărul de leziuni și pe complexitate.

Prețul variază în funcție de dimensiunea și complexitatea papiloamelor cutanate și poate fi confirmat numai după ce ați fost evaluat.

Tarifele pentru îndepărtarea papiloamelor cutanate pot fi găsite aici în Lista de prețuri pentru electrocauterizare papiloame cutanate.

Alte leziuni cutanate Cabinetul nostru dermatologic oferă, de asemenea, și servicii medicale de îndepărtare a chisturilor, verucilor (negilor), keratozelor seboreice, hiperplaziei glandelor sebacee și miliei.