Blog Section

Mibazon in tratamentul acneei – o alegere gresita!

mibazon tratament acneeAm decis sa scriu acest articol dupa ce am citit mai multe „pareri”, „opinii” si „sfaturi” pe anumite forumuri despre acnee in care se discuta despre asa zis-ul „medicament minune” care ar vindeca acneea, respectiv unguentul Mibazon.

Ce contine si pentru ce se foloseste Mibazonul?
Compozitia acestui unguent este urmatoarea:
– eritromicina 1,2 g
– tetraciclina 2,5 g
– neomicina 1,2 g
– prednisolon 0,06 g
– excipienti: parafina solida, stearat de aluminu, parafina lichida.
Deci 3 antibiotice cu spectru antibacterian destul de larg si un cortizon de potenta slaba.

Mibazon este un produs aprobat strict pentru uz veterinar si este destinat tratarii diferitelor afectiuni cutanate ale bovinelor, caprinelor, cainilor si pisicilor, in special pentru tratamentul mastitei la vaci.

In primul rand excipientii folositi la prepararea produsului sunt unii foarte grasi, deci comedogeni (favorizeaza aparitia comedoanelor, cunoscute pupular sub denumirea de puncte negre); asadar compusul nu este unul adecvat pentru aplicarea pe un ten acneic care si asa este unul cu o secretie crescuta de sebum.

Concentratia antibioticelor folosite este una destul de mare avand in vedere ca exista o asociere de 3 antibiotice. Prednisolonul aplicat pe pielea umana fara recomandarea unui medic ar putea determina o serie de reactii adverse nedorite, in special pe fata.

Dintre reactiile adverse ale derivatilor pe baza de cortizon amintesc numai cateva, care insa pot fi permanente si destul de neplacute daca apar pe fata:
subtierea tegumentului (atrofie cutanata); astfel vasele de sange devin vizibile prin transparenta tegumentului, uneori cu aparitia vergeturilor
fragilitate capilara cu aparitia vanatailor si a echimozelor
in timp poate sa apara dependenta; astfel, la incetarea folosirii cremei, leziunile cutantate se pot agrava sau sa apara altele noi; de obicei produsele pe baza de cortizon se intrerup treptat si nu brusc.

Personal nu recomand folosirea Mibazonului deoarece nu este un produs pentru uz uman iar rezultatele sunt indoielnice. In plus ,pot fi generate alte probleme de sanatate cu mult mai grave decat acneea.

Pentru tratamentul acneei exista terapii care dau rezultate si nu este nevoie sa se apeleze la medicamente pentru animale.

Daca ar fi intr-adevar un medicament atat de bun de ce nu s-a gandit nimeni pana acum sa il produca in formula pentru uz uman?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × = 9

MENIU